top of page
  • Yazarın fotoğrafıAskan Yapı

Taş Evlerin Avantajları Nelerdir?


Taş ev yapımı avantajları

İzmir'in özellikle Foça, Urla, Çeşme ilçelerinde yaygın olarak bulunan taş evler, henüz şehir merkezlerinde görmeye pek alışkın değiliz. Ancak doğanın içerisinde huzurlu bir yaşamı çağrıştıran taş evlerin avantajları da saymakla bitmiyor. "Taş Evlerin Avantajları Nelerdir?" başlıklı yazımızda İzmir'de Taş Evlerin Avantajları'ndan bahsedeceğiz.


Taş evleri genel anlamada kesme taşlar ve kırma (doğal) taşlar kullanılarak yapılan evler olarak ikiye ayırabiliriz. Kesme taşlar hazır satın alınabilen, ancak kullanımı yaygın olmayan, Kırma Taşlar ise yaygın olarak kullanılan ve kendi içinde farklı teknikler ile yapılabilen bir çeşittir.


İzmir Alaçatı Urla taş ev
Yüzlerce yıldır dünyanın hemen hemen her coğrafyasında yaygın bir mimari yapı haline gelen taş evler, İzmir'in özellikle Alaçatı ilçesinde harika bir görünüm yaratıyor.

Erythrai Antik Kenti'nin tarihi ile Alaçatı'nın tarihçesini düşünebiliriz. 1800 yılların başına denk gelen Alaçatı'nın bugünkü dokusunda en büyük faktörlerden birisi, taş evleridir. Bölgeye dokusunu veren taşlar ise Alaçatı'nın kendi yöresel taşı...


Urla Güzelbahçe İzmir taş ev yapan firma

Urla, Güzelbahçe gibi İzmir'in birçok ilçesinde bu yapının yaygınlaşmasının en büyük nedeni ise yapaylıktan doğallığa bir kaçış, bir dinginlik arayışı. Maliyetleri biraz yüksek olan taş ev yapımı, dayanıklılığı ve sağladığı diğer avantajları nedeniyle maliyetinin karşılığını kat kat veriyor.


Doğal yapı malzemeleri taş evler

Enerji tasarrufu sağlayan bu mimari yapılar, estetik görünümleri ve doğal yapı malzemelerinden yapılmış olması nedeniyle aynı zamanda çok iyi bir yalıtım malzemesinden yapılmaktadır. Taştan yapılan meskenler yaz aylarında serin, kış aylarında ise sıcaklıklarını koruyarak enerji tasarrufu sağlarlar.


İzmir taş ev dekorasyon
Doğal yapı malzemelerinden yapılan taş evlerin avantajları arasında tabii ki sağlıklı yaşam da bulunuyor.

Pis havayı yalıtarak hava kirliliğine karşı doğal bir filtre görevi gören taş evler, zararlı kimyasalların neden olabileceği sağlık sorunlarının önüne geçiyor. Aynı zamanda psikolojik olarak da faydaları bulunan doğal yapı malzemeleri insanı rahatlatarak, kaliteli bir yaşam sürdürmesini sağlıyor.


doğal çevre dostu taş evler
Çevre dostu taş evlerin bir avantajı da, uzun ömürlü ve dayanıklı olması. Bu nedenle doğal yapı malzemeleri, yapay yapı malzemelerine oranla daha kullanışlı ve avantajlı.

"Taş Evlerin Avantajları Nelerdir?" konulu makalemizde belirtmemiz gereken bir diğer konu ise taş evlerin aynı zamanda çevreye verilen zararları da minimize ederek, aşırı yakıt kullanımından kaynaklanan hava kirliliğinin neden olduğu çevre tahriplerini engellemesi.



 

#askanyapi #tasevler #taşevler #taşev #bilgi #doğalyapimalzemeleri #dogalyapi #urla #çeşme #alaçatı #alacati #foça #seferihisar #ovacık #güzelbahçe #homedesign #mimari #taşevavantajları #inşaat #evdekorasyonu #konutprojeleri #izmirvillaprojeleri #izmir #izmirvilla #evdekor #dekorasyonfikirleri #dekorasyononerileri #evtasarimi #villatasarimi #hayalimdekiev #taşevmodelleri #stonehouse #dağevi #köyevi #minimal #minimalist #minimalism #minimalizm #doğa #nature #peyzaj #peyzajtasarımı #izmirpeyzajtasarımı #enerjitasarrufu #havakirliliği #sağlıklıyaşam #yalıtımmalzemeleri #zararlıkimyasallar #yapayyapımalzemeleri #evyapimi #taşevyapımı #izmirtaşevyapımı #inşaatfirmasi #izmirinşaatfirması #izmirurlainşaat #doğaltaşlar #doğalyapı #doğalev #doğalyaşam #doğal


1.075 görüntüleme
bottom of page