top of page
  • Yazarın fotoğrafıAskan Yapı

Doğaya Saygı Duyan Yaşam: Ekolojik Yaşam


ekolojik yaşam nedir

Doğal yaşamı bozmadığımız, koruduğumuz ve de çevreyi kirletmediğimiz bir yaşam biçimi olarak tanımlayabileceğimiz Ekolojik Yaşam son yıllarda oldukça sık kullanılan bir kavram haline geldi. Gezegenimizde karbon ayak izini küçültmek ve de yaşadığınız evi daha doğa dostu bir hale getirmek için kendinize ekolojik bir yaşam alanı yaratabilirsiniz. "Doğaya Saygı Duyan Yaşam: Ekolojik Yaşam" başlıklı yazımızda sizlere doğa dostu yaşam tarzının avantajlarını ve de önemini açıklayacağız.


İklim krizinin kapıya dayandığı bu tüketim çağında doğa dostu yaşam alanları yaratarak daha sağlıklı bir şekilde yaşamımızın kalitesini arttırabiliriz. Kaynakları tasarruflu tüketmek ve doğal bir yaşam sürdürmek için yollar aradığımız bu son yıllarda Ekolojik Yaşam'a yönelmekteyiz. İşte size doğa dostu yaşam için ufak tüyolar;


"Doğaya Saygı Duyan Yaşam: Ekolojik Yaşam" başlıklı yazımızda vurgulayacağımız ilk madde;



Enerji Tasarrufu

ekolojik hayat enerji tasarrufu



Evinizde yenileyebileceğiniz bir elektronik eşya var ise ( çamaşır makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi vb. ) A sınıfı enerji tasarruflu bir ürün almayı terih edin.





Suyu Bilinçli Tüketin



ekolojik yaşam su tasarrufu



Su, sonsuz bir kaynak değil. Bu nedenle imkanınız var ise yağmur suyunu dahi biriktirin. Bu suyu farklı ihtiyaçlarınız için kullanabilirsiniz.





Aydınlatmada Tasarrufa Başvurun



ekolojik hayat enerji tasarrufu


Evinizde kullandığınız ampulleri enerji tasarruflu ampuller ile değiştirin. Gün ışığından bolca faydalanarak ışıklarınızı açmak için çok acele etmeyin.





Plastik Tüketiminizi Azaltın



plastik tüketimini azaltma ekolojik yaşam


Tek kullanımlık tabak, bardak, saklama kabı kullanımınızı azaltmaya çalışın. Özellikle çevre kirliliğini tetikleyen market poşetlerini hayatınızdan çıkarmaya çalışarak bez torbala yönelin.






Doğal İçerikli Temizlik Ürünlerine Geçin



doğal temizlik malzemeleri doğal yaşam

Hem doğal kaynaklara zarar veren hem de insan sağlığını tehdit eden kimyasallar içeren temizlik maddeleri yerine bu ürünlerin doğal içerikli olanlarını tercih etmeye çalışın. Ara sabunu, karbonat, doğal yağlar kullanarak ev temizliğinizi gerçekleştirebilirsiniz.




Evinizden Bitkileri Eksik Etmeyin



ekolojik hayat ekolojik bahçe

Yaşam alanlarınızda daima temiz bir hava bulunsun istiyorsanız havalandırma sistemlerine ihtiyacınız yok. Bunun yerine evinizdeki havayı temizleyen ve de havanın kalitesini arttıran bazı yeşil bitkilere evinizde yer verebilirsiniz.




 
140 görüntüleme
bottom of page