top of page
  • Yazarın fotoğrafıAskan Yapı

Minimalist Yaşam Felsefesi


Minimalist ev tasarımı İzmir

Özellikle son dönemlerde popülaritesi gitgide artan bir felsefi akım olarak nitelendirilen Minimalizm, yalnızca ihtiyaç duyulan şeylere odaklanmayı; ihtiyaç duyulmayanları da tamamen hayattan çıkarmayı öğütler. Felsefe’de önemli bir yeri bulunan Eflatun diğer adı ile Platon minimalist yaşam felsefesine dair şu sözü söylemiştir: “Önemli olan hayatta en çok şeye sahip olmak değil, en az şeye sahip olmaktır.” “Minimalist Yaşam Felsefesi” başlıklı yazımızda ise sadelik ve nesnelliğin günümüz tüketim toplumunda altın çağı yaşadığına değinerek, “Minimalist bir hayat mümkün mü?” sorusuna yanıt arayacağız.



Minimal banyo tasarımı

Günümüzde insanlar, hayatlarını daha kaliteli bir şekilde yaşamak ve daha iyi bir duruma getirmek için etkisi de kanıtlanmış olan minimalist yaşama yönelmeye başlıyorlar. Minimalist yaşam tarzı çevremizdekilere karşı olan davranış şeklimizi, toplumu nasıl algıladığımızı, hayatımızı daha kaliteli ve de zenginleştirmek için neler yapmamız gerektiğine odaklanmamızı sağlıyor. Minimalist olmak demek hiçbir şeye sahip olmamak demek değildir. Sadece gerekli şeylere sahip olmayı hedeflemek minimalist bir davranıştır. “Az aslında çoktur.” Felsefesini benimseyen minimalizm anlayışı, ev dekorasyonlarında da özellikle son dönemlerde giderek daha da yaygınlaşmaya başladı.



Sade renkler, fonksiyonel ve de konforlu mobilyalar; kalabalık yaratacak aksesuarların yokluğu sayesinde evinizde huzurlu bir ortam ortaya çıkması gibi avantajları bulunan bu tarz aynı zamanda dinginlik ve sakinlik arayanlar için…



minimalist ev tasarımı
Minimalist dekorasyonların en önemli özelliği, gösterişten ve gereksiz kalabalığa neden olan eşyalardan kurtularak sadece ihtiyaçları karşılayan konforlu yaşam alanı sunmak.


Minimalist ev dekorasyonu

“Minimalist Yaşam Felsefesi” başlıklı yazımızda size iş hayatı ve şehrin kalabalık telaşı arasında yeterince yorgun olarak döndüğünüz evinizde daha çok huzur bulabilmeniz için önerilerde bulunmaya devam edeceğiz… Bu önerilerden bir diğeri ise sıkıcı ve sıradan tasarımlardan sizi kurtaracak olan duvar dekorasyonu. Son derece sade ve minimalist bir anlayış ile dizayn edilen salonunuzu ya da yatak odanızı, duvarlarınızı renklendirerek ya da süsleyerek sıra dışı bir hale getirebilirsiniz. Yani az eşya ile de sofistike ve estetik bir dizayn meydana getirebilirsiniz.



Minimalist yaşam felsefesini benimseyerek hayatınızı daha yaşanabilir kılacağınız gibi aynı zamanda minimal tasarımı hayatınıza da dahil edebilirsiniz. Ancak olabildiğince sadelikten yana olan bu tarz da sıra dışı bir etki yaratacak olan diğer bir unsur ise oturma odanızı ya da yatak odanızı sıkıcılıktan kurtaracak olan ise ideal aksesuarlar.


Minimalist yatak odası tasarımı

Minimalist tarzda bir yatak odası ile güne mutlu başlamak ve de mutlu sonlandırmak istiyorsanız az eşya tasarımı ve sadeliğe renk katan doğal malzemelerden yapılan aksesuarlar ile bunu sağlayabilir; minimalist mutfak tasarımında ise mutfağınızda kendinize daha çok yer açabilirsiniz.





Minimalist mutfak tasarımı
Ahşap döşeme detaylarına sahip minimalist bir mutfak tasarımı.

Yeni trendler arasında yer alan minimalist dekorasyon ile kaliteli bir yaşam dizayn etmek istiyorsanız profesyonel hizmetlerimizden yaralanabilir, merak ettiğiniz sorulara yanıt bulabilirsiniz…


 

#askanyapi #askanyapı #evdekorasyonu #evtasarımı #içmimar #içmimaritasarım #içmimariproje #izmir #urla #çeşme #alaçatı #güzelbahçe #minimalisttasarım #minimalistevtasarımı #minimalistdizayn #minimalistdekorasyon #minimalist #minimalizm #minimalism #doğaltasarım #doğaltaş #ahşapev #taşev #taşevler #taşevizmir #minimalistdekorasyon #minimaldekor #minimaldekorasyon #minimaliçtasarım #minimaliçdekorasyon #minimalistev #içmimariizmir #içmimarizmir #içdekorasyonizmir #içdekorasyonurla #içdekorasyonçeşme #içdekorasyon #içdekorasyonfiyat #içmimarfiyat #içtasarımfiyatları #ahşapdöşeme #mutfaktasarımı #salontasarımı #bahçetasarımı #salondekorasyon #mutfakdekorasyon #yatakodasıtasarımı #yatakodasıdekorasyon #bahçedekorasyon #evdekorasyon #evtasarımfikirleri #evdekorasyonfikirleri #evdekorasyonönerileri #evtasarımönerileri #minimalisttasarımfikirleri #minimaldekorasyonfikirleri #minimalevfikirleri #minimaltasarımfikirleri #minimaltasarımönerieri

109 görüntüleme
bottom of page