top of page
  • Yazarın fotoğrafıAskan Yapı

Urla’nın Kendine Has Lezzetleri ve Mekan Önerileri


Hem mimari hem doğa güzellikleri hem de yemekleri ile kendine hayran bırakan Urla, barındırdığı kültürel zenginlikler sayesinde farklı lezzetleri de içeriyor. Urla’ya adalardan gelen Yörükler, Boşnaklar, Arnavutlar, Giritliler; Kütahya’dan göç eden Ordulular Urla’nın geçmişini ve de bugününü oluşturuyor. Kendine özgü bir yapısı olduğu gibi yöreye has ve de aynı lezzeti başka hiçbir yerde bulamayacağınız birbirinden farklı yemekleri de mevcuttur. “Urla’nın Kendine Has Lezzetleri ve Mekan Önerileri” başlıklı yazımızda Urla’nın kültürel yemeklerine değinecek ve de mekan önerilerinde bulacağız.


Urla’nın yöresel yemekleri arasında Enginar Dolması, Kabak Çiçeği Dolması, Arapsaçı Otu, Şevketi Bostan, Çoban Düdüğü gibi saymakla bitmeyecek hem oldukça sağlıklı hem de oldukça lezzetli tatlar yer alıyor…

Özellikle deniz kenarı ya da sanat sokağında yer alan mekanlarda tadacağınız lezzetler ile Urla’nın kendine has havası ile keyiflenebilirsiniz. İşte o mekanlardan sizler için seçtiklerimiz;



1. Beğendik Abi

Urla Beğendik Abi

Malgaca Pazarı’nda bulunan Beğendik Abi bir Urla klasiğidir. Lezzetli ot yemekleri, geleneksel hamur işi yemekleri ile listenin zirvesinde bahsedeceğimiz bu mekanda ortaya söyleyeceğiniz bir çökertme kebabı ile lezzeti damaklarınızdan uzun bir süre silinmeyecek.



2. Hiç Tadım Atölyesi

Urla Hiç Tadım Atölyesi

Urla ve civarında üretilen malzemelerden yola çıkarak yeni tarifler deneyen bir yer olan Hiç Tadım Atölyesi’nde aynı zamanda zeytinyağı ve şarap tadım organizasyonları, film ve yemek geceleri, caz konserleri gibi etkinliklere dahil olarak eşsiz lezzetlerinden tadabilirsiniz.



3. Pizzeria Luna Romana

Pizzeria Luna Romana Urla

Urla Meydanı’nın yakınlarında bulunan Pizzeria Luna Romana ise Urla’nın en ünlü pizzacısı olarak nitelendirilmektedir. İtalya’daki dilim pizza kültürünü aynı lezzette sunan bu salaş pizzacıda kendinizi İtalya sokaklarında hissedeceksiniz.


4. Od Urla

Od Urla

Her ay değişen menüleri ile harikalar yaratan Od Urla, yeşilin her tonunu barındıran ve zeytinlik içerisinde bulunan eski rum evi mimarisine sahip misafirhanesi ile de şehir yaşamına kısa bir ara vermenize olanak kılıyor.



5. Coffeeco Urla Bistronomique

Coffeeco Urla Bistronomique

“Urla’nın Kendine Has Lezzetleri ve Mekan Önerileri” başlıklı yazımızda son olarak önereceğimiz diğer iki mekan ise Coffeeco ve Lokanta Levan… Coffeeco'nun genç ve yetenekli şefi tarafından her ay yöresel ve taze malzemelerle yenilenen menüsünü mutlaka tatmalısınız. Öğle ve akşam yemekleri için ideal yer olan Coffeeco Urla Bistronomique, mekanın tarihi dokusu ve ambiyansı ile sizleri adeta büyülüyor. Levan’da ise ekşi maya ekmek ve de kendi yapımları olan yoğurdu da yemeğinizin yanına söylemeyi unutmayın!


 

60 görüntüleme
bottom of page